Intrebari frecvente

De ce să alegi Fratii Oprean?

    Fratii Oprean COM distribuie produse de calitate PREMIUM. Produsele sunt preluați direct de la producători sau de la alți distribuitori autorizați din cadrul Uniunii Europene.
     
    Se fac livrări pe toată suprafața României prin intermediul serviciului de curierat rapid, se livrează în termen de 24 sau 48 h pentru produsele existenți în stoc iar pentru cei la comandă de la două la cinci zile.
     
    Echipa noastră este compusă din profesioniști care vă pot consilia in scopul alegerii produsului potrivit pentru nevoile dvs. Suntem o echipă de specialiști, formată in timp care a căpătat capacitatea de a rezolva si cea mai pretentioasa cerere.Ce simbolizează la rulmenți C3 și când se folosește?

    C3 este simbolizarea standard pentru joc radial mai mare decât normal. Se utilizează atunci când temperatura în funcționare poate atinge valoarea de 150°C, pentru rulmenții radiali cu bile ce echipează lagarele unui motor electric, pentru rulmenții cu diametrul interior > 250mm din considerențe de montaj, pentru a mări turația maximă de funcționare cu până la 15% din turația nominală a rulmenților radiali cu bile.Cum se citește simbolizarea înscrisă pe un rulment?

     Pe un rulment se găsesc următoarele înscrisuri: marca, țara de origine, simbolul rulmentului cu toate prefixele și sufixele, un grup de cifre sau litere și cifre care este un cod intern al producătorului si care specifică anul de fabricație, lotul, etc. Pentru a cere un rulment este suficient să se indice codul rulmentului și eventual marca lui.


Care este sistemul de ungere la rulmenți?
 
    Dacă ungerea se face cu unsoare, trebuie indicat tipul unsorii, timpul de reungere si cantitatea de unsoare folosită la reungere.
     
    în funcție de tipul rulmentului, de dimensiunile lui, de încărcările efective în timpul funcționării, de temperatura de lucru si de factorul de turație se alege calitatea adecvată a unsorii.
     
    Pentru eliminarea factorilor subiectivi se recomandă utilizarea sistemelor automate de ungere.
     
    Ungerea cu ulei prin recircularea acestuia, cu instalație de răcire și filtrare, este soluția optimă.
     
    La ungerea în baie de ulei se recomandă ca nivelul maxim al uleiului să nu depășească diametrul mediu al rulmentului montat in poziția inferioară.